top of page

Fitze Trip Netherlands

06 - 10.11.2023

Conceptul Fitze Trip a fost inventat in 2018 de Alina Neacsa si vine in ajutorul floristilor, antreprenorilor din domeniul floral si producatorilor de flori din Romania.

PASIUNE PENTRU FLORI SI PLANTE - FITZE TRIP

Dar ce este mai exact Fitze Trip?

Este o calatorie spre cunoastere si invatare, o calatorie impreuna cu Alina Neacsa in lumea florilor.

Urmatorul Fitze Trip va fi in Amsterdam - Orasul Lalelelor

Fitze Trip IFTF.jpg

AMSTERDAM-FITZE TRIP

           Amsterdam, capitala Țărilor de Jos, este un oraș vibrant și fascinant cu o moștenire bogată culturală și arhitecturală. Este celebru pentru canalele sale pitorești, clădirile tradiționale olandeze cu frontoane caracteristice și atmosfera sa cosmopolită. Orașul abundă în grădini și parcuri frumoase, iar străzile sale pietonale sunt pline de flori și plante.

           Pentru un florist, Amsterdam poate oferi o influență semnificativă în următoarele moduri:

Inspiratie pentru design floral: Arhitectura, grădinile și peisajele urbane din Amsterdam pot inspira aranjamente florale inovatoare. Formele, culorile și texturile din oraș pot fi reflectate în creațiile florale.

          Acces la flori și plante de calitate: Orașul are o gamă variată de piețe de flori și florării, oferind floristului acces la o varietate de flori proaspete și plante exotice.

          Participarea la evenimente florale: Amsterdam găzduiește unele dintre cele mai prestigioase expoziții și evenimente florale din Europa, cum ar fi Keukenhof Gardens și Flower Market. Aceste evenimente pot oferi ocazia de a învăța și de a colabora cu alți florari. 

          Cultura locală a florilor: Olandezii au o lungă tradiție în ceea ce privește cultivarea și aprecierea florilor. În Amsterdam, această cultură poate influența practicile florariilor și aprecierea pentru frumusețea naturală.

          Tehnologii inovatoare și sustenabilitate: Olanda este cunoscută pentru utilizarea tehnologiilor avansate în horticultură. Floriștii pot învăța despre practici sustenabile și tehnici de creștere eficiente.

          În concluzie, Amsterdam oferă un mediu bogat în influențe culturale și estetice pentru un florist. Orașul poate inspira, educa și conecta floristul cu o varietate de resurse și o comunitate de profesioniști din domeniul floristic.

amsterdam-masterclass-cover-page.jpg

CROAZIERA PE CANALELE DIN AMSTERDAM

Canal Cruise

O croazieră pe canalele din Amsterdam oferă o perspectivă fascinantă asupra orașului. Cu priveliști spectaculoase, ghidaj informativ și posibilitatea de a explora diverse cartiere, această experiență aduce romantism și relaxare. Croaziera pe canale permite capturarea de imagini memorabile și dezvăluie frumusețea unică a Amsterdamului de la nivelul apei, făcându-l un punct culminant al vizitei.

BURSA DE FLORI AALSMEER - NETHERLANDS
Bursa de Flori Aalsmeer Fitze Trip.jpg

O vizită la o bursă de flori din Olanda poate aduce numeroase beneficii pentru o carieră în domeniul floristic. Olanda este cunoscută ca una dintre cele mai importante piețe de flori din lume, iar o astfel de experiență poate fi extrem de valoroasă pentru un florist.

O vizită la o bursă de flori din Olanda îți oferă ocazia să vezi cum funcționează în realitate industria florilor la nivel internațional. Poți învăța despre procesul de comercializare, transport și distribuție a florilor la scară largă.

Vizitând o bursă de flori, vei fi expus la o varietate de specii de flori și aranjamente florale pe care poate nu le-ai întâlnit înainte. Poți să înveți despre tendințele actuale în design floral și să obții inspirație pentru creațiile tale.

Bursa de flori Fitze Trip Amsterdam.jpg

Olanda are un sistem bine dezvoltat de logistică pentru transportul și distribuția florilor. Poți învăța despre cum se gestionează și se livrează flori proaspete la nivel global, ceea ce poate fi util pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniul floristic.

Dacă îți dorești să deschizi o florărie sau să dezvolți o afacere în domeniul floristic, o vizită la o bursă de flori îți poate oferi idei și informații importante pentru planificarea și dezvoltarea afacerii tale.

În concluzie, o vizită la o bursă de flori din Olanda poate fi o experiență valoroasă pentru un florist, oferindu-ți oportunitatea de a învăța, de a obține inspirație și de a dezvolta contacte importante în industrie. Această experiență poate contribui la dezvoltarea carierei tale în domeniul floristic și la creșterea succesului afacerii tale.

download.jpeg
INTERNATIONAL FLORICULTURE TRADE FAIR

IFTF (International Floriculture Trade Fair) este un eveniment deosebit în industria florilor și plantelor. Cu sediul în Olanda, acest târg atrage profesioniști din întreaga lume, inclusiv florari, producători, furnizori și designeri florali. IFTF oferă o platformă unică pentru expunerea celor mai recente tendințe, tehnologii și produse din industria florilor. Participanții pot explora o gamă variată de flori și plante, să învețe despre practicile sustenabile și să stabilească contacte valoroase într-un mediu inspirațional. Cu seminarii și demonstrații din partea experților, IFTF este un loc de întâlnire esențial pentru profesioniștii din domeniul floristic.

            Întreaga lume florală tanjeste după comunicare. Un loc creat special ca oamenii din industria florilor sa poata vorbi față în față, să comunice mai usor, să simta și să mirosa florile. IFTF va fi evenimentul anului din nou pentru profesioniștii în floricultură din întreaga lume. Acest centru expozițional modern se află în apropiere de Amsterdam, aeroportul Schiphol și licitația de flori și plante din Aalsmeer a Royal FloraHolland. IFTF este cu adevărat un târg special cu peste 200 de participanți din toate colțurile lumii: Australia, Africa de Sud, China, Japonia, India, Israel, Kenya, Etiopia, Columbia, Ecuador, SUA, Turcia, Italia, Spania, Franța, Germania, Danemarca. , (desigur) Țările de Jos și multe altele.

VIZITA LA SERELE DE FLORI DIN OLANDA

Vizitarea serelor de flori din Olanda poate fi la fel de benefică pentru o carieră de florist ca și o vizită la o bursă de flori. Serele din Olanda sunt cunoscute pentru producția lor de flori și plante de înaltă calitate, iar o astfel de vizită poate oferi numeroase avantaje

Fitze Trip sere Vanda.jpg

Lumea 
Florilor

Vizitarea serelor îți va permite să vezi în mod direct cum se cultivă și se îngrijesc diferite specii de flori și plante. Veți învăța despre tehnologiile și metodele folosite pentru a obține flori sănătoase și de calitate.

În ansamblu, vizitarea serelor de flori din Olanda poate fi o experiență educativă și inspirațională pentru un florist și poate ajuta la dezvoltarea abilităților și a cunoștințelor necesare pentru a avea succes în această industrie.

Fitze Trip sere Phalaenopsis.jpg
Sere Phalaenopsis Fitze Trip.jpg
Galerie foto Fitze Trip
MASTERCLASS IFTF 

Anul acesta Alina Neacsa impreuna cu echipa ei a fost desemnata sa decoreze standul Alexandra Farms din cadrul IFTF ( International Floriculture Trade Fair )

Alina si-a propus sa concureze pentru cel mai frumos stand decorat la acest eveniment. Vor fi folosite mii de fire de trandafiri parfumati David Austin, Meilland si Wabara pe structuri metalice de aproximativ 3 m inaltime. Tot pentru acest eveniment vor fi aduse candelabre de cristal care vor fi asezate printre trandafiri.

Un eveniment unic care nu trebuie ratat. 

265bca00-58c7-4213-8c73-d7ac7b69651e.jpg
2e3f6242-980d-4825-8368-5a7755adfae0.jpg

PROGRAM FITZE TRIP

Pe durata celor 4 zile veti descoperi împreună cu Alina Neacsa cum se cultivă și se tranzacționează cele mai frumoase flori din Olanda. Vom vizita serele unde aceste minuni naturale iau naștere, ne vom întâlni cu producătorii de flori pasionați și vom învăța secretele cultivării lor. Vom explora cea mai mare bursă de flori din lume, unde zeci de milioane de flori sunt tranzacționate zilnic. Din programul nostru nu o sa lipseasca vizita la IFTF, cel mai mare targ de floricultura din lume. IFTF adună profesioniști din întreaga lume, inclusiv producători de flori, distribuitori, furnizori de echipamente și tehnologie, designeri florali și mulți alții, pentru a crea o rețea de afaceri și pentru a stimula dezvoltarea industriei florale la nivel global.  Vom incheia excursia noastra plimbându-ne pe canale pitorești din Amsterdam, unde vom admira orașul dintr-o perspectivă unică. Așadar, pregătiți-vă pentru o excursie memorabilă în lumea florilor din Olanda!

FITZE TRIP + MASTERCLASS
06 - 10 NOV. 2023

ZIUA 1: 6 NOIEMBRIE

 

Zbor Bucuresti - Amsterdam 

- Transfer aeroport - IFTF

- Pregatirea florilor si structurilor 

 

- Decor stand Alexandra Farms

- Transfer Hotel - program de voie

iftf-2022.jpeg

ZIUA 3: 8 NOIEMBRIE

- Mic dejun la hotel

- Transfer hotel Royal Flora Holland 

- Vizita bursa de flori

- Vizita targul growerilor Olandezi de la Royal Flora Holland

- Transfer hotel

- Program de voie

Fitze Trip sere Hortensie.jpg

ZIUA 5: 10 NOIEMBRIE

- Mic dejun la hotel

- Transfer aeroport

Boat

ZIUA 2: 7 NOIEMBRIE

- Mic dejun la hotel

- Transfer hotel - IFTF pentru finalizare decor floral

- Transfer IFTF - Hotel

- Croaziera Amsterdam 

- Cartierul Rosu - Program de voie

- Transfer Hotel

WhatsApp Image 2023-07-29 at 17.06.51.jpeg

ZIUA 4: 9 NOIEMBRIE

Mic dejun la hotel

- Vizita sere groweri Olandezi

- Transfer hotel 

- Program de voie

Passenger Plane
FITZE TRIP 
07 - 10 NOV. 2023

ZIUA 1: 7 NOIEMBRIE

- Transfer aeroport - Hotel

- Croaziera Amsterdam 

- Cartierul Rosu - Program de voie

- Transfer Hotel

iftf-2022.jpeg

ZIUA 3: 9 NOIEMBRIE

Mic dejun la hotel

- Vizita sere groweri Olandezi

- Transfer hotel 

- Program de voie

Passenger Plane
Boat

ZIUA 2: 8 NOIEMBRIE

- Mic dejun la hotel

- Transfer hotel Royal Flora Holland 

- Vizita bursa de flori

 

- Vizita IFTF

- Vizita targul growerilor Olandezi de la Royal Flora Holland

- Transfer hotel

- Program de voie

Fitze Trip sere Hortensie.jpg

ZIUA 4: 10 NOIEMBRIE

- Mic dejun la hotel

- Transfer aeroport

RAMADA AMSTERDAm

Cazare cu mic dejun in camera dubla în regim shared room (veți sta cu un alt cursant)

La cerere – se poate opta pentru supliment de camera single

Transfer

Transfer aeroport - hotel - aeroport

(disponibil pentru cei care vin cu acelasi zbor pe data de 6 /7 noiembrie si pleaca pe data de 10 noiembrie)

Royal FloraHolland 

Experimentează vizita în serele growerilor din Olanda.

Bursa de flori si IFTF

MASTERCLASS
ALEXANDRA FARMS

Vei participa alaturi de Alina Neacsa la decorarea standului Alexandra Farms din cadrul IFTF

Pregătiți-vă să fiți captivați de arta inegalabilă a Alinei Neacșa. Cu o reputație remarcabilă care depășește granițele și un talent ce nu cunoaște limite, Alina a devenit un nume de referință asociat cu creații florale uluitoare.

Călătoria Alinei Neacșa spre a fi unul din cei mai cunoscuti floristi din lume a fost marcată de o dedicare neîncetată, o pasiune neclintită și o determinare de a depăși limitele designului floral. Creativitatea innascută și abordarea sa inovatoare au făcut din ea o adevărată pionieră în industrie.

Cu un ochi desăvârșit pentru detalii și un simt impecabil al stilului, Alina are abilitatea extraordinară de a transforma flori obișnuite în opere de artă extraordinare. Aranjamentele sale sunt o combinație armonioasă de culori, texturi și arome, create cu atenție pentru a evoca emoții și a lăsa o impresie durabilă asupra celor care le admiră.

Reputatia Alinei se extinde mult dincolo de aranjamentele florale spectaculoase. Ea este un trainer si speaker foarte solicitat, împărtășindu-și expertiza și inspirând următoarea generație de floristi să atingă noi culmi ale creativității. Workshop-urile și cursurile sale sunt oportunități dorite de aspiranți artiști florali de a învăța de la cel mai bun în domeniu.

De la evenimente prestigioase la cele mai intime evenimente, designurile florale create de Alina Neacșa împodobesc cele mai exclusiviste locații din întreaga lume. Munca sa a fost prezentată în publicații de top, iar viziunea sa artistică a impus trenduri și a influențat lumea designului floral.

Pregătiți-vă să fiți fermecați de arta Alinei Neacșa. Creațiile sale transcend granițele, aducând frumusețe și bucurie tuturor celor care le experimentează. De la momente deosebite la amintiri de o viață, fiecare creație a Alinei transformă spațiul într-o lume magică, plină de flori și emoții.

bottom of page