top of page
Caută

Părintele Trandafirilor Englezești, David Austin, s-a stins din viață la 92 de ani, după o viață înt


David Charles Henry Austin, unul dintre cei mai importanti floristi din toate timpurile, cel mai cunoscut creator de soiuri noi de trandafiri, cu 250 de specii ce ii poarta numele, a incetat din viata in data de 18 decembrie 2018. Trandafirii Englezesti David Austin sunt faimosi in intreaga lume si se bucura de un prestigiu deosebit. La cele mai grandioase nunti regale si ale celebritatilor au fost folositi trandafirii de gradina din soiurile ”English Roses” create de catre David Austin. Nascut in Marea Britanie, David Austin si-a dedicat 75 de ani din viata trandafirilor, pasiune inceputa in adolescenta. Dl. Austin a fost recompensat cu Ordinul Imperiului Britanic - Order of the British Empire in anul 2007 in grad de Ofiter.

Personalitate mondiala de prim rang in domeniul floral

Trandafirii dezvoltati de David Austin sunt un mix intre aspectul superb si mirosul foarte puternic al trandafirilor de odinioara si soiurile hibride de trandafiri moderni, cu varietate mai mare de culori si rezistenta crescuta. Prin cele 250 de soiuri de trandafiri, David Austin a oferit mireasma si culoare gradinilor si aranjamentelor florale din intreaga lume.

Alina Neacsa, unul dintre cei mai apreciati specialisti români in aranjamente florale, cu experienta de 12 ani in domeniul organizarii de evenimente, evoca motivele pentru care David C.H. Austin a fost una din personalitatile proeminente ale floristicii mondiale. ”Lucrez de mai multi ani cu trandafirii David Austin si i-am folosit in buchetele flori. Trandafirii lui aprind imaginatia iubitorilor de flori din intreaga lume. David este creatorul primului brand mondial din domeniul floristic. Trandafirii lui au fost desemnati, ani la rând, <<trandafirul anului>> in Marea Britanie si in alte tari ale lumii.” - Alina Neacsa, CEO, Flori cu Fitze Academy

Noua ani necesari pentru realizarea unui trandafir

An de an, David Austin a lansat pe piata intre trei si noua trandafiri noi dezvoltati de el. De la primele rasaduri si pâna la punerea pe piata, lui David ii trebuiau câte noua ani de cercetare si testare pentru fiecare trandafir. Costurile totale pentru realizarea trandafirului David Austin – Juliet, spre exemplu, au depasit valoarea de trei milioane de lire. De aceea trandafirul Juliet este cunoscut sub numele de ”trandafirul de trei milioane de lire”. Pentru fiecare soi dezvoltat, David si echipa lui cultivau peste 120.000 de fire de trandafiri, in scop de cercetare si testare.

Trandafirii David Austin sunt disponibili si in România, fiind deja utilizati de mai multi ani pentru buchete sau aranjamente florale deosebite. In vara acestui an, expozitia Royal Wedding Design, desfasurata la Bucuresti la hotelul Hilton, le-a oferit iubitorilor de flori ocazia sa admire 3.000 de trandafiri din soiurile nobile “Garden Rose” si ‘’David Austin’’, trandafiri cu totul speciali, folositi din belsug la nunta regala dintre Meghan si Harry. Alina Neacsa, organizatoarea evenimentului din Bucuresti, a declarat:”Trandafirii David Austin nu sunt doar frumosi, ci si foarte parfumati si extrem de pretiosi. Buchetul de mireasa este o <<bijuterie>> pe care aceasta o poarta aproape toata ziua si cu care apare in toate fotografiile. Din acest motiv, buchetul ei trebuie sa fie unul <<wow>> si sa contina flori care nu se vor demoda niciodata. Un buchet cu trandafiri englezesti, cu o istorie de mai bine de 80 de ani, va fi intotdeauna la moda. Ne putem bucura de acesti trandafiri nobili intre cinci si sapte zile intr-un aranjament floral si putem observa cum infloresc pe zi ce trece, lucru neobisnuit in zilele noastre, când atentia clientului se duce catre trandafirii care nu miros, nu infloresc, dar care rezista pâna la 14 zile in vaza.”

Zeci de premii internationale

Pentru recunoasterea contributiei sale extraordinare la dezvoltarea atâtor specii de trandafiri, David Austin a fost recompensat cu medalia de aur la prestigiosul eveniment anual Royal Horticultural Society - Chelsea Flower Show. In anul 2007 a fost numit cavaler al Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse in domeniul horticulturii. Trandafirii sai au primit numeroase premii, fiind votati de mai multe ori ”trandafirii anului” in Marea Britanie dar si la nivel mondial. Gradina amenajata de David Austin in cadrul Chelsea Flower Show constituie atractie pentru vizitatori. David este autorul mai multor carti de referinta in domeniu.

David Austin si-a descoperit pasiunea pentru trandafiri inca din adolescenta, in anii 1930-1940. El a observat ca vechii trandafiri, fata de cei hibrizi, desi au un miros fenomenal si arata bine, nu au aceiasi diversitate de culoare si nu se pot inmulti la fel. Intreaga sa cariera a fost dedicata acestui obiectiv, de a combina cele doua tipuri de trandafiri, in cautarea trandafirului perfect. ”Ca florist, iti trebuie putin curaj sa ii folosesti, pentru ca ei parcurg un drum foarte lung, de la momentul recoltarii si pâna când ajung in tara noastra, astfel ca viata lor este scurtata considerabil, insa eu cred ca asta ii face sa fie cu adevarat deosebiti. Am devenit ca un ambasador in România al acestor flori spectaculoase si ma bucura tare mult faptul ca reusesc sa transmit emotii palpabile catre toti cei care comanda aranjamente florale marca Flori cu Fitze.” - Alina Neacsa, CEO, Flori cu Fitze Academy

Detalii suplimentare & Despre noi:

Galerie foto & video: https://www.floricufitzeacademy.com/galerie

Flori cu Fitzeeste un atelier de floristica, ce creeaza aranjamente florale pentru evenimente private, atât in Bucuresti cât si in tara. De-a lungul timpului, Flori cu Fitze s-a specializat in furnizarea de aranjamente florale pentru nunti si alte evenimente de mari dimensiuni, pentru clientii cu gusturi extrem de pretentioase.

Flori cu Fitze Academy este principalul organizator de cursuri pentru floristi de pe piata din România. In cei cinci ani de existenta Flori cu Fitze Academy, peste 500 de cursanti au absolvit atelierele si programele de pregatire ale institutiei. O data pe an, Flori cu Fitze Academy organizeaza cursul Masterclass, in cadrul caruia participantii au ocazia de a lucra aranjamente florale specifice unor evenimente de mari dimensiuni.

Alina Neacsa, creatoarea brandului Flori cu Fitze si trainer al cursului Masterclass, este unul dintre cei mai apreciati specialisti români in aranjamente florale, având o experienta de 12 ani in domeniul organizarii de evenimente. Absolventa a scolii de design floral din cadrul prestigiosului institut londonez UK Floristry School din Marea Britanie, Alina a studiat la clasa lui Ian Lloyd. Designerul Ian Lloyd este in top 5 floristi din Anglia, invitat permanent ca jurat la cele mai importante competitii in domeniu.

Articol preluat de urmatoarele institutii de presa:

Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page