top of page

      

     

 

 Am introdus de curand si in premiera in Romania conceptul de curs ultra all inclusive.  

   Mai exact, cei care participa la modulele noastre de curs se pot bucura de o mini vacanta de doua zile intr-un hotel de 5* si de multa practica cu flori frumoase si scumpe.      

 Toate cursurile pe care le sustinem includ flori proaspete si toate materialele necesare, micul dejun, masa de pranz ,open bar nelimitat pe toata durata celor doua zile cu soft drinks: apa, sucuri, cafea, plus doua gustari dulci in pauze.

     Aranjamentele realizate in cadrul cursurilor va apartin in totalitate, le puteti oferi cuiva drag sau le puteti pastra pentru a va bucura de ele.

     Filosofia noastra este simpla: ‘’ Singurul om pe care te poti baza esti TU, restul sunt detalii''….   

 Ce se invata in cadrul cursurilor?

 

        Pe primul loc se afla informatiile esentiale despre viata florilor taiate si cum trebuie acestea sa fie manipulate si ingrijite astfel incat sa arate cat mai bine posibil.

 

        Tot la capitolul ‘’despre flori’’ predam:

- sezonalitatea florilor

- denumirea lor

- particularitati ale grupelor de flori si multe alte informatii esentiale pentru cineva care isi doreste sa porneasca la drum intr-un mod corect.

         Sezonalitatea florilor de regula ii depaseste pe cei care se afla la inceput de drum si acesta este un subiect dezbatut la cursurile noastre.

De ce este important sa stii sezonalitatea florilor? Dorim sa clarificam faptul ca din punctul nostru de vedere, cunoasterea soiurilor si grupelor de flori si sezonalitatea acestora este un aspect VITAL in viata de florist. Fara sa stii asta nu vei putea sa le explici clientilor de ce nu exista in orice moment al anului un anumit tip de floare.

-      

          Tot la curs se face si foarte multa practica: se predau dar se si exerseaza tehnicile de baza pentru a lucra un buchet, un aranjament, si multe altele.

 

          Sunt suficiente doua zile de curs?

 

          Cursul este gandit si dimensionat pentru doua zile pline atat de informatii vitale cat si de multa practica. Mai exact fiecare tehnica prezentata teoretic va fi lucrata si fizic pentru dobandirea si intelegerea mai buna a modului corect de lucru.

         Am ales aceasta varianta de curs intensiv in doua zile de weekend pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa participle insa nu au posibilitatea de a face asta in timpul saptamanii.

         Am tinut cont si de faptul ca 90% din participantii la cursurile noastre nu sunt din Bucuresti si pentru ei, varianta de curs in weekend este cea mai buna.

         Ca raspuns final: da, dupa 10 serii de cursuri de acest fel, sunt suficiente cele doua zile pentru oricine isi doreste cu adevarat sa invete.

 

       De ce organizati cursurile in hoteluri de 5* ?

 

         Pentru ca ne dorim ca cei care participa sa se bucure si de o mini vacanta all inclusive, sa le oferim cadrul cel mai placut posibil ca ei sa absoarba cat mai multa informatie si sa fie cat mai inspirati in a-si descoperi talentul creativ.

         Mediul in care lucrezi, din punctul nostru de vedere, trebuie sa te stimuleze. Astfel ca noi am ales varianta unei sali  de hotel in detrimentul unei sali de curs obisnuite si reci.

In plus, in viitorul lor ca floristi si ca organizatori de evenimente trebuie sa decoreze sali de nunta si nu sali de curs, astfel ca ii familiarizam si ii facem sa se acomodeze cu ‘’logistica’’ de care se vor lovi la propriu in cadrul unui eveniment.

 

       De obicei voi lucrati cu foarte multe flori! Ne puteti povesti mai multe despre asta?

       

          Sa iti doresti sa ai o afacere cu flori inseamna sa le iubesti. Sa iubesti florile inseamna sa vrei sa ai de-a face cu cat mai multe.

          Stilul nostru este unul luxury romantic cu multe flori .

          Designul floral depinde foarte mult de fiecare desingner in parte si de viziunea acestuia.

          Astfel ca plecand de la cerintele oamenilor din viata de zi cu zi, si de la targetul pe care il avem noi in materie de clienti, am creat un modul inclinat spre cerintele pietei, mireselor, evenimentelor private si asa mai departe.

          Ii incurajam pe toti cei care participa la cursurile Flori cu Fitze sa experimenteze cat mai multe variante de design posibil si sa se regaseasa ei insisi intr-unul.

 

         De ce ii sfatuiti  pe viitorii floristi sa participe la evenimentele vostre?

 

         In primul rand vrem sa clarificam faptul ca noi ii sfatuim pe toti cei care ne calca pragul sa mearga si sa aleaga sa participe la cursuri sustinute de designeri cu care rezoneaza ca stil.

         Stilul Flori cu Fitze este unul inconfundabil si unic in Romania prin urmare nu exista concurenta.

         Mai mult decat atat, nu ne aflam in competitie cu alti furnizori de formare profesionala si nici nu descurajam cursantii sa participe la alte evenimente similare. Cu cat experimentezi mai mult cu atat acumulezi informatii care pe viitor te pot ajuta, insa ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga varianta cea mai buna.

         Insa, in acest moment, cursurile noastre sunt unice ca structura si vizeaza latura comerciala a compozitiilor artistice.

         Mai exact explicam  cursantilor care este diferenta dintre un design artistic  demn de show-uri tv, reviste de specialitate si competitii in domeniu de  unul care se vinde si care este cerut de cumparatori .

         Sa luam un exemplu real: daca ai fi mireasa ( si esti florist, iubesti florile, etc) si ai avea de ales sa porti in ziua nuntii tale o rochie din flori naturale  versus o rochie clasica, ce ai alege?

         Raspunsul este urmatorul: in proportie de 99% ai alege varianta clasica dar asta nu inseamna ca nu iubesti rochia realizata din flori naturale. Doar ca pur si simplu nu se preteaza la un eveniment normal.

         Interesul nostru si al cursantilor nostri este sa ii ajutam pe acestia sa isi dezvolte afaceri din care sa scoata bani, sa vanda creatiile cu semnatura lor si mai putin sa creeze vitrine pe care sa le privesti ca la muzeu dar care nu vor aduce profit niciodata.

 

         In al doilea rand, Flori cu Fitze este fondata de Alina Neacsa, care lucreaza de 12 ani in domeniul organizarii de evenimente. Sutele de nunti si evenimente private pe care le-a organizat personal i-au adus firesc cunostinte multiple in acest domeniu, asa ca ea poate sa ofere o imagine reala asupra evenimentelor pe care si le doresc cu totii.

Faptul ca de-a lungul carierei a avut o afacere cu cinci saloane de evenimente, cu cifra de afaceri de  peste 2 milioane de euro pe an in Bucuresti si o florarie de lux in centrul capitalei, aduce un plus de incredere celor care vin si participa la cursurile sustinute de ea tocmai pentru ca a lucrat efectiv in evenimente si stie foarte bine care sunt cerintele si nevoile clientilor.

 

         In al treilea rand trainerul (sau altfel spus formatorul nostru, pentru ca Alina este Formator de formare profesionala din anul 2010) a facut scoala de flori in Anglia si, ca voi toti, a participat si in tara la cateva demonstratii si workshop-uri cu care nu a rezonat absolut deloc.

In acest moment locurile la cursurile sustinute de ea sunt epuizate inainte de data limita pentru inscrieri.

Alina lucreaza cu foarte multe flori si in general le evita pe cele ieftine.

Ultimul eveniment organizat de Flori cu Fitze in luna iunie 2017 vorbeste de la sine, un Masterclass adresat floristilor care au dorit sa experimenteze un altfel de stil , un eveniment luxury care pastreaza semnatura Flori cu Fitze.

 

      Cursantii primesc diplome?

 

Toti cei care se inscriu la cursurile noastre primesc diplome de participare. 

bottom of page